Home Premsa. Notícies Els 6 moments més especials de la Federació al 2017
Els 6 moments més especials de la Federació al 2017 PDF Imprimeix Correu electrònic
Campus estiu FECPC

L’any 2017 ha sigut especial per a la Federació Esportiva Catalana de Paralítics Cerebrals (FECPC), ja que hem celebrat el nostre 25è aniversari. Ho hem fet amb el documental “De cap a peus”, una visió diferent del nostre dia a dia, i la celebració d’una taula rodona per repassar el quart de segle de la FECPC. Però, a més d’aquesta celebració tan especial, des de la Federació volem recordar els 6 moments més especials que hem viscut durant el 2017, ordenats cronològicament.

1 – El programa Fent Esport augmenta la seva presència a les escoles i creix en nombre d’esportistes

Fent Esport

El Fent Esport és un programa dirigit a les escoles esportives, residències, hospitals, centres de dia o altres ens on es pugui desenvolupar l’esport adaptat de base que té com a objectiu principal en la pràctica esportiva a nens i nenes amb paràlisi cerebral o discapacitat similar per aconseguir una millora en les condicions de la seva vida diària. Vic i Amposta es van sumar a les ciutats on té presència el programa, que ara compta amb la participació d’uns cinquanta nens i nenes repartits en 10 localitats diferents.

2 – L’Associació Internacional atorga a la FECPC l’organització dels CP World Games

CP World Games

L’Associació Internacional de paràlisi cerebral d’esport i oci (CPISRA) va decantar-se per la proposta de la FECPC i Sant Cugat per celebrar la 13a edició a la ciutat del Vallès. Es tracta de la competició més important per a joves esportistes amb paràlisi cerebral i comptarà amb 9 disciplines diferents (Para Atletisme, Race Running, Futbol PC, Futbol Femení PC, Para Taekwondo, Para Natació, Boccia, Para Tenis Taula i Eslàlom en cadira de rodes).

3 – Sarai Gascón aconsegueix un rècord mundial en el campionat internacional de natació

Sarai Gascon

A més de les competicions d’àmbit català, la Fede també organitza campionats internacionals. Dos d’ells (Natació i Boccia) es van concentrar a l’abril, amb el celebrat rècord del món en la prova de 50 m papallona, categoria S9, de la nedadora terrassenca aconseguit a les piscines del CN Barcelona. A la Boccia, el domini britànic i el progressiu ascens dels russos va quedar manifest a Sant Cugat. Per acabar, al juny tindria lloc el darrer campionat internacional organitzat per la FECPC, en aquest cas el de Futbol, amb la victòria final del CP United.

4 – Els campus d'estiu: l'espai dels somnis 

Campus Estiu 2017

L'esport no s'acaba al juny! Quan les temporades finalitzen, comencen els campus al CAR de Sant Cugat, l'espai dels somnis dels més petits de la Federació, allà on practiquen, milloren i fan nous amics tot perseguint els seus somnis olímpics. Els campus de futbol i natació de la FECPC comencen a ser uns clàssics a les agendes de les famílies, realitzats en un entorn privilegiats i amb la supervisió i l'afecte d'uns monitors molt preparats.

5 – En Wafid i l’Amal guanyen la medalla de bronze a l’Europeu de Boccia

Amal Tsouli i Wafid Boucherit en una jornada de Boccia

La temporada de Boccia va finalitzar amb la celebració del Campionat Europeu a Póvoa de Varzim, Portugal, en un any amb el Regional Open de Sant Cugat i el World Open de Sevilla. Els millors resultats de la delegació espanyola a Portugal els va aconseguir en Fido, que va arrodonir la seva participació amb una medalla de bronze a la categoria per parelles BC3. L’equip el formava juntament amb en Francisco Martínez i amb l’Amal Tsouli de suplent.

6 – La FECPC inicia el primer equip femení de futbol amb paràlisi cerebral

Primera concentració equip futbol femeí paràlisis cerebral

Tot i arribar a finals d’any, es tracta probablement d’una de les notícies més il·lusionants, ja que s’inicia un projecte sense precedents a l’estat espanyol. Es tracta de la creació del primer equip femení de futbol per a noies amb paràlisi cerebral, que pretén aconseguir el seu objectiu i convertir-se en un referent. El primer entrenament del grup va dur-se a terme al desembre i a finals de gener està prevista la presentació pública als mitjans de comunicació del projecte.

Share Link: Facebook
 
Facebook TwitterFlickr 

Trofeu Int. de Natació 2018

Natació

Patrocinadors

logos

Esports en Integració

logos

Classificacions mèdico-esportives

Vols una web?

isportsfactory.com

Traducció Web

English Chinese (Simplified) French German Italian Spanish Galician

UfecTV

UfecTV

dxtadaptado.com

dxtadaptado.com